Agaat Schijfjes


Agaat schijfjes

Agaat behoord tot de Kwarts familie. Het is de grootste mineralen groep in de wereld. Bergkristal is in de praktijk 1 groot kristal, wanneer het miljoenen kleine kristallen zijn die tegen elkaar zijn gegroeid hebben wij het over een micro kristallijnen stof of wel agaat. De chemische samenstelling is wel het zelfde. Ongeveer 300 tot 400 jaar voor christus werd naam was bedacht door Theophrastus een Griekse filosoof. Wie deze steen ontdekt had bij de rivier Achates.

kleuren

Agaat word eigenlijk in alle kleuren gevonden. Al deze agaten hebben vaak een eigen kleur. Zwart is bijvoorbeeld onyx, Blauw Chalsedoon, Groen Chrysopraas.

Soorten Agaat

De volgende soorten zijn de meest voorkomende Chalsedoon, Chrysopraas, roze Agaat, Vuuragaat, Mosagaat, Aventurijn, Crazy Lace Agaat, Onyx, versteend hout, Slangen Agaat, Botswana Agaat, Dino Bot,en Dendriet Agaat.

 

kwaliteit

De prijs van agaat en de soorten van de agaat familie is afhankelijk van verschillende factoren.  Als eerste de soort. Sommige soorten zijn zeldzamer zo als Vuuragaat. Daarna is de kleur zeer belangrijk. Een lichtblauwe Chalcedon is veel minder waard dan een donker. De kwaliteit van de steen is zeker belangrijk, een steen met veel scheuren is minder geliefd dan eentje die van goede kwaliteit is. In de praktijk word agaat heel veel gekleurd.

 

Goudsmid gegevens:

Ultrasoon: Als hij niet geverfd is en geen scheuren bevat kan het veilig zijn.

Verhitten: Agaat kan snel verkleuren door hitte.

 

Agaat schijf - AGS002

 

Agaat schijf - AGS007

 

Agaat schijf - AGS008

 

Agaat schijf - AGS012

 

Agaat schijf - AGS017

 

Agaat schijf - AGS019

 

Agaat schijf - AGS021

 

Agaat schijf - AGS026

 

Agaat schijf - AGS032