Agaat Druzy


Druzy Agaat


Agaat behoord tot de Kwarts familie. Het is de grootste mineralen groep in de wereld. Bergkristal is in de praktijk 1 groot kristal, wanneer het miljoenen kleine kristallen zijn die tegen elkaar zijn gegroeid hebben wij het over een micro kristallijnen stof of wel agaat. De chemische samenstelling is wel het zelfde. Ongeveer 300 tot 400 jaar voor christus werd naam was bedacht door Theophrastus een Griekse filosoof. Wie deze steen ontdekt had bij de rivier Achates.

kleuren

Agaat word eigenlijk in alle kleuren gevonden. Al deze agaten hebben vaak een eigen kleur. Zwart is bijvoorbeeld onyx, Blauw Chalsedoon, Groen Chrysopraas.

Soorten Agaat

De volgende soorten zijn de meest voorkomende Chalsedoon, Chrysopraas, roze Agaat, Vuuragaat, Mosagaat, Aventurijn, Crazy Lace Agaat, Onyx, versteend hout, Slangen Agaat, Botswana Agaat, Dino Bot,en Dendriet Agaat.

 

kwaliteit

De prijs van agaat en de soorten van de agaat familie is afhankelijk van verschillende factoren.  Als eerste de soort. Sommige soorten zijn zeldzamer zo als Vuuragaat. Daarna is de kleur zeer belangrijk. Een lichtblauwe Chalcedon is veel minder waard dan een donker. De kwaliteit van de steen is zeker belangrijk, een steen met veel scheuren is minder geliefd dan eentje die van goede kwaliteit is. In de praktijk word agaat heel veel gekleurd.

 

Goudsmid gegevens:

Ultrasoon: Als hij niet geverfd is en geen scheuren bevat kan het veilig zijn.

Verhitten: Agaat kan snel verkleuren door hitte

 

Druzy Agaat - DRU001

 

Druzy Agaat - DRU007

 

Druzy Agaat - DRU018

 

Druzy Agaat - DRU019

 

Druzy Agaat - DRU020

 

Druzy Agaat - DRU021

 

Druzy Agaat - DRU022

 

Druzy Agaat - DRU023

 

Druzy Agaat - DRU024

 

Druzy Agaat - DRU027

 

Druzy Agaat - DRU036

 

Druzy Agaat - DRU037